zaterdag 31 oktober 2015

Winterdepressie

De bomen kleuren nu zo mooi geel en rood, prachtig als je het mij vraagt. Vorig jaar rond deze tijd kwam in weer in een depressie te recht en kom ik niet genieten van al die mooie dingen van de natuur. Een winterdepressie is een veel voorkomend probleem,


Hoe ontstaan een winter depressie? 
Bron

Precies de oorzaak van een winterdepressie is nog niet bekent, maar wel weet men dat het komt door een verstoord melatonine gehalte in je bloed. Melatonine een hormoon die er voor zorgt dat je slaperig word ( het stofje dat er voor zorgt dat jij in slaap kunt vallen) Doordat deze in de winter wat hoger licht kun je je overdag ook slaperig voelen.

Daglicht
 Ga na buiten, even wandelen in de pauze of lekker eventjes sporten. Door het dag licht kan de winterdepressie afnemen. Voornamelijk de onbewolkte blauwe lucht doet veel goed. Wil of kun je niet na buiten probeer dan zoveel mogelijk daglicht na binnen te laten komen dit kan ook al een verschil maken.


Vitamine
Vitamientjes zijn heel belangrijk, die heb je vast al vaker gehoord! Maar een tekort aan vitamine D kan ook depressieve klachten opwekken. Zo nu en dan een vitamine D tabletje of multivitamine tabletje kan geen kwaad.


Blijven lachen en genieten 
Blijf lachen zelfs als je een nep lach op zet heeft dit al invloed op je gemoedstoestand. Blijf niet in je winterdepressie hangen maar onderneem leuke dingen met vrienden familie of lekker alleen net waar jij zin in hebt. Ookal heb je geen zin om af te spreken met je beste vriend, doe het toch even want het word vast een leukere dag dan wanneer jij alleen na buiten zit te kijken en denkt wat een k#%@3 weer.


Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad, heb jij weleens last van depressies? laat gerust een reactie achter hier benende
Bedankt voor het lezen