dinsdag 9 september 2014

een momentje uit mijn leven


We zitten alweer over de helft van het jaar, over een paar weken zit ik alweer in het tweede jaar van mijn opleiding (dit is over ginds ook het laatsten jaar) De tijd gaat gigantisch snel vind ik ik vorig jaar halverwege oktober  ben ik deze blog begonnen dus over een 
paar maandjes bestaat hij al een jaar. 




hoe ding mijn eerste jaar op het mbo 
Het leven als lesbi in 2014 is goed gegaan, ik heb weinig vervelende reactie's gehad tot nu toe. maar toch merkt ik dat veel mensen mij nog altijd zien als ''die lesbi''. Dat vind ik persoonlijk vervelend.

In het begin op mijn opleiding botste ik met bijna iedereen ik voelde me eenzaam en ik was weer eens het buitenbeentje iets dat ik bijna altijd ben op school. Waarom ? Omdat ik anders ben ik heb een eigen kledingstijl anderen interesseren ect. Voor de praktijk les kleden wij ons om. In eens van de eerste lessen riep een meisje: Ik ga me hier niet om kleden stel je voor dat er een lesbi langs loopt. Ik heb hier niet op gereageerd maar het was geen leuke opmerking. Dit school jaar heb ik niet openlijk verteld dat ik op vrouwen val. Waarom niet vraag je je nu misschien af. ik denk dat ik het niet verteld heb omdat ik niet lekker in de groep lag en een aantal homohaat opmerkingen heb gehoord in de klas. halverwege het jaar hield ongeveer de helft op met de opleiding dus we waren nog maar met 8 personen volgend school jaar zijn er van die 8 nog 4 weg dus dan ben ik over met nog 3 anderen. Volgend jaar krijgen wij dus een nieuwe klas in die nieuwe klas zit ik in ieder geval met 2 aardige meiden.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden laat het mij maar weten!