zaterdag 25 april 2015

Examen stres!! Tips

Bron
Of je nu op de middelbare school zit of op het mbo examens kom je overal tegen. Examens blijven spannend en de voorbereiding neemt veel tijd in beslag.  Het is nu eind april en in mei beginnen voor een hele hoop jongeren. Zelf zit ik er al midden in zoals jullie weten en daardoor komt een artikel wel eens iets later online. zoals nu :$ en ik was een klein beetje inspiratie loos. Maar zoals jullie kunnen zien aan de titel gaat dit artikel over examen stres en examen tips.



Een goed begin is het  halve werk.

Een goed begin is het halve werk je kent dit gezegde vast wel en waarschijnlijk heb je hem al heel vaak gehoord maar het is wel waar. Als jij een examen hebt waarvoor je veel moet leren is het natuurlijk handig om ruim van te voren te beginnen met het doornemen van de stof die je moet leren. Maar ook de dag moet je goed beginnen. Door de zenuwen heb je waarschijnlijk geen trek in een ontbijtje. Maar sla deze niet over want door het ontbijt krijg je energie waardoor je concentratie toeneemt



Slapen 

Slapen  ! vergeet dat niet dit is heel belangrijk want je hebt veel energie nodig. Als je gaat slapen kan het voor je biologische ritme werkt het beter als je een uurtje eerder na bed gaat dan dat je 2 uur langer door slaapt.  


Bron
ontspannen 

Tussen het leren door moet je ook af en toe helemaal ontspannen. Bijvoorbeeld door een uurtje game of een lekker warm bad met een gezicht masker.


Tijdens het leren
Tijdens het leren kan het helpen om ergens op te kauwen zoals kauwgom hierdoor kun je je beter consenteren en schijn je meer te onthouden. Je kunt ook een stukje chocola nemen, chocolade zorgt ervoor dat het stres gevoel een beetje daalt net zo als het drinken van een warme kop thee.


Blijf niet hangen bij 1 vraag

Lukt tijdens het examen iets niet? Weet je een vraag niet? Sla hem over en blijf je er niet blind op staren zo verlies je alleen maar tijd. En ach die ene vraag maakt het verschil niet.


Geef niet op! Ga ervoor

Geef niet op. Het examen kan veel moeilijker zijn dan je denkt. Maar geef niet op en ga door want wie weet gaat het wel goed en haal je dit examen gewoon. Blijf in je zelf geloven je kan het!



En mijn laatste tip 

maak je geen zorgen, kijk niet steeds naar de klok, en denk er niet te veel aan. Doordat je aan het examen gaat denken word je zenuwachtig. Nog een laatste kleine tip. Laat je niet gek maken door zenuwachtige klas genootjes





Succes iedereen die binnen kort aan zijn of haar examens gaat beginnen. Geloof in je zelf en bereid je goed voor dan komt het helemaal goed!