vrijdag 10 oktober 2014

Comming out dag

bron
Vandaag op 11 oktober is het coming out dag, dit is geen verplichte dag om uit de kast te komen. Deze dag is er voor om respect te vragen voor iedereen die een geaardheid heeft en iedereen de kans te geven om zichzelf te zijn in dit artikel ga ik jullie iets vertellen over het ontstaan van deze dag en wat het nu eigenlijk inhoud.


Hoe is coming out dag ontstaan

Het is ontstaan in 1988 in America daar werd een wed aangenomen, in deze wed stond dat er geen homoseksuele handelingen mochten plaats vinden in een relatie tussen 2 mensen van het zelfde geslacht. Hier waren veel mensen het niet mee eens en gingen demonstreren.
Een jaar later op 11-10-1989 werd de coming out dag in America (Het idee van de coming out Day is bedacht door Rob Eichberg)

in 2009 werd de coming out dag in Nederland ook ingevoerd als een officiële feestdag de minister die dit in Nederland invoerde was Ronald Plasterk.


Wat houd het eigenlijk in?

Op coming out dag vieren wij eigenlijk dat wij relaties mogen hebben met anderen LHBTérs en alles met elkaar mogen doen. Deze dag wil natuurlijk ook respect vragen voor LHBT'ers. Zodat wij als LHBTérs ons zelf kunnen in het openbaar met als gevolg dat wij gelukkiger kunnen zijn met ons leven.



Coming out dag in Nederland
 bron

Nederland geeft coming out dag elk jaar een thema dit jaar is het '' Bi zijn is ook een vak'' toen ik dit las kwam ik op het idee om een bi maand op mijn blog te organiseren dus 4 weken achter elkaar een artikel over bi zijn. Dit doe ik omdat ik het belangrijk vind dat ook de Bi's gerespecteerd worden (meer informatie komt nog online )  en omdat ik het zelf interessant vind natuurlijk.



Waarom kiest Nederland dit onderwerp?

Nederland kiest dit onderwerp omdat veel biseksuele zich zelf niet thuis voelen bij homo's en lesbische mensen. Ook vinden veel biseksueelen mensen dat ze niet serieus worden genomen door hetero's. Het schijnt zo te zijn dat 1 op de 10 mensen uit Nederland bi is. het merendeel hiervan komt niet uit de kast en verbergt het


Ik hoop dat jullie het een nuttig artikel vinden, en laat gerust een reactie achter.