zaterdag 2 augustus 2014

gay pride 2014



Waarom is er een gay pride? Waarom zo uitbundig? Is de gay pride alleen voor gay's? Waarom kleden veel homo mannen zich als vrouw tijdens de gay pride? Het zijn veel vragen en volgens mij zijn er nog al een paar.  Ik heb het al eens kort gehad over de gay pride. Maar vandaag is het de dag dat ze gay pride er weer is. de lange bootjes tocht door de grachten van Amsterdam. vandaag dus een artikel over de gay pride.



Waarom word de de gay pride georganiseerd?

De gay pride is ontstaan uit een demonstratie voor de homo/LHBT (lesbi, homo, bi en transgenders.) rechten. Bij deze demonstratie werden veel regen boog vlagen en roze driehoeken gebruikt op vlagen en spandoeken. De gay pride word geanodiseerd door het coc. Dit doen zij omdat elk mens zich zelf moet kunnen zijn. Ook in Nederland zijn er nog heel veel mensen die LHBT'ers niet tolereren. Het is zelfs zo dat er in 2013 meer aangifte is gedaan tegen geweld tegen  LHBT'ers ( dit kan overigs komen doordat er meer mensen aangifte gedaan hebben en de politie er tegenwoordig anders mee omgaat dan een paar jaar gelede. )dat vind ik heel erg want daardoor zijn er mensen die niet zich zelf durven zijn. De gay pride is er dus eigenlijk om gelijkheid/tolerantie te vragen voor de LHBT'ers. Ik vind dat iedereen man,vrouw, homo, lesbi, bi, transgender, hetero of iets er tussen is  gelijk is



bron
Voor wie is de gay pride?

De gay pride is voor iedereen voor alle mensen wat je geaardheid ook is of voor mensen die gewoon willen dat de LHBT'ers als gewoon worden beschouwt. 



Waarom zijn die mensen die op de gay pride bootjes staan altijd half naakt of zijn ze als man verkleed

Dit is eigenlijk het beeld dat mensen hebben de samenvatting van de gay pride word vaak uitgezonden bij het nieuws programma's. Daar laten ze de ''abnormale meest uitbundige'' beelden zien. Maar in werkelijkheid heeft het grootste deel gewoon kleding aan. Gewoon een t-shirt en een broek. en die mensen die iets anders aan doen ook goed toch wie ben jij om er iets van te zeggen of vinden als die persoon zich er fijn in voelt is het goed ( het is niet zo dat elke homo de hele dag in een te klein broekje rond wandelt ) en als het wel zo zou zijn laat die persoon dan in zijn waarde dat is mijn mening .Ik vind het alleen zo jammer dat die beelden zo uitgelicht worden toen ik op google gay pride in typete zag ik meteen mannen in een te klein broekje. Dan heb je ook nog de hele vrouwelijk mannen in jurken waar ook veel ophef over gemaakt word. dat is jammer want zo zit de LHBT wereld niet in elkaar in mijn ogen.



Wat vind jij van de gay pride? hebben jullie hem gezien? laat het even weten wat je er van vond!

Hier !!  kun je de gay pride terug kijken