zaterdag 20 september 2014

omgaan moet negative reacties van ouders/famillie



Negatieve reacties zijn nooit leuk om te krijgen of het gaat over je schoenen of over je geaardheid het is altijd vervelend. Maar wat nou als iedereen in je omgeving negatief is over homoseksualiteit. Als niemand je accepteert als je uit de kast komt. Deze keer gaat het over negatieve reactie van ouders en famillie. Ik heb al een artikel online staan over negative reactie van vrienden. 

Hoe ga je om met negatieve reactie's

Vriendschap voor altijd!
Bron
Als iemand negatief reageert kan dit verschillende redenen hebben bijvoorbeeld iemand is geschrokken omdat hij/zij het niet verwachten en vaak heeft zo iemand een verkeerd beeld van LHBTérs. In zo'n geval kun je er met hem of haar over praten en het laten rusten als hij/zij echt om jou geeft gaat hij/zij het accepteren.

Als je ouders op een boze manier reageeren is dat waarschijnlijk ook omdat hij/zij het niet had verwacht. mochten ze toch heel boos worden zou ik het laten rusten en na een paar dagen er eens over praten. Je ouders houden van je ook al voelt dat niet altijd zo. er zijn heel veel comming out verhalen en als je ze leest of hoort dan zie je dat vrijwel alle ouders het achteraf accepteren. Heel vaak weten je ouders het al voordat jij het zelf weet.

En dan heb je ook nog  de bahh reactie . '' Bahhha ik wil jou nooit meer zien, ga weg !#$@%*''
Als ze  zo reageert kan dat natuurlijk komen omdat hij/zij het niet had verwacht. ouders hebben altijd een beeld van hun kind, hun kind zal trouwen met een knapperd van het anderen geslacht en dan zullen er nog leuke klein kinderen komen. maar uiteindelijk zien je ouders in dat het maar een kleine aanpassing is in hun verwachting beeld.
tijd
bron

Tijd 
Tijd is heel belangrijk, gun je ouders/familie tijd als ze zo reageren soms duurt het even voordat je iets kan accepteren. Zelf had je ook even te tijd nodig om te respecteren en te accepteren dat jij geen hetero was.




Ik wens jullie heel veel succes bij het vertellen