zaterdag 7 juni 2014

de ontdekking

veel mensen/jongeren vragen zich af hoe weet je nou of ik lesbie, homo, bi, transgender, of hetero ben .het antwoord hierop is kort gzegt  ontdekken en je hard volgen. maar helaas is het niet zo gemakkelijk.



ik was zelf een jaar of 9 en op dat moment merkte ik dat ik iets anders was dan anderen maar ik kon het geen benaming geven. van thuis uit heb ik altijd mee gekregen dat homosexulateit en alle anderen geaardheiden behalve hetero slecht waren, dat het vies was ect. ik was niet slecht en niet vies dus dat was het niet dacht ik.

met een jaar of 11 begon ik hier steeds meer over te piekeren en ik wou graag weten wat het was. Toen ik 13 jaar was zat ik in de brugklas alles ging zoals het zou moeten ik lag meteen goed ik de groep. er was 1 meisje dat mijn aandacht heel erg trok. waarom ik dat voelde wist ik niet maar het was zo. later dat jaar kregen we ''homo voorlichting''(van het coc) zoals wij dat toen noemde. eerst gaven ze informatie  en daarna een vraag. de vraag was namelijk > is er hier iemand hier die zelf lesbi, homo, bi of transgander was of iemand kende die het was. op dat moment vlogen er zoveel gedachten door me hoofd. en toen dacht ik : ik ben bi :O . ik heb het daar in het begin heel moeilijk gehad .

een paar maanden later besloot ik het te vertellen aan mijn beste vriendin ( het meisje dat mij aantrok ) Ik vertelde het en haar via msn en reactie was redelijk goed ze vroeg of ik verlieft op haar was en ik loog dat het niet zo was maar ik was het wel degelijk.
Ik voelde me opgelucht. Ik heb als tip als je twijfelt praat er over met iemand het kan een goede vriend zijn maar ook iemand van het coc ect.

Experimenteren is ook iets dat ik aan raad. niet dat ik je aanraad om zomaar met iedereen in bed te duiken. maar wel ontdekken dit is moeilijk uit te leggen. ik had zelf met 12 jaar het idee dat je een vriendje moest hebben want dat had iedereen uiteindelijk was dat helemaal niet zo maar ik had wel een vriendje 12 dagen zelfs iets dat ik toen heel lang vond. ik had geen gevoelens voor hem maar ik vond hem wel heel aardig.
een tijdje later vroeg een meisje '' wil je verkering met mij '' en ik dacht ik wil het wel is testen dus ik zei ja. ik vond dat meisje eigenlijk helemaal niet zo leuk maar ik voelde me wel op mijn plaats en wist ik ben niet bi ik ben lesbi !

Dat was mijn ontdekking en het moment dat ik het besefte.


nog een paar dingen om het te ontdekken

leer mensen kennen die het al weten
hoe doe je dit ? je kunt na een cafĂ© gaan voor holebi's maar als je net zo jong bent als ik toen was is dat niet zo voor de handligend . dan kun je ook online zoeken. hier moet je wel mee oppassen want er zijn veel fake mensen op internet. https://www.jongenout.nl/ is een site waar ik veel mensen heb leren kennen en ook lange chat gesprekken heb gehad over lesbi zijn en alles er om heen

als je lef heb kun je het bekend maken voor mensen. via via zou je dan anderen mensen kunnen leren kennen. zelf had ik dat lef niet op die leeftijd


dat was het voor nu, ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad laat een reactie achter met jou verhalen.