vrijdag 28 november 2014

Sorry iedereen ik had deze week geen tijd want uhm ik had toets week. Slechte reden vind ik want een artikel schrijven kost niet langer dan 2 uur. en een week heeft 168 uur dan is 2 uurtjes geen tijd vind ik. Dit artikel gaat niet over lesbisch zijn maar over innerlijk geluk want iedereen wil een leuk leven zonder stres, Bijna onmogelijk denk je waarschijnlijk. maar sinds ik mijn dagen productief in vul en niet teveel multitask dan is stres ver te zoeken.

Wat is productiviteit

Productiviteit is in het kort je tijd zo goed mogelijk benutten waardoor je veel tijd bespaard. Als je productief bezig ben probeer je zoveel mogelijk te doen in in heel weinig tijd. het voorbeeld van productief werken is niet alleen dat je veel kunt doen in weinig tijd 



Multitasten VS productief zijn

Multitasten  lijkt misschien in eerste instantie op productief werken want je probeert met beiden zoveel mogelijk werk te doen in zo min mogelijk tijd. Alleen bij multitasten doe je veel dingen te gelijkertijd en dat kan stres op leveren omdat je in je hoofd met heel veel dingen tegelijk bezig bent. Bij productiviteit probeer je ook zoveel mogelijk te doen in weinig tijd alleen hierbij doe je steeds maar één ding tegelijk waardoor je je volledig kan consenteren op één ding.

Persoonlijk kies ik voor productiviteit omdat dit voor mij heel goed werkt en ik meer dingen afkrijg in een korte tijd.


Hoe werkt productiviteit en hoe pas ik het toe in mijn leven

je begint met het maken van een To Do lijstje schrijf hier 3 tot 5 punten op die je die dag gedaan wil hebben. deze punten mogen wel bestaan uit sub onderwerpen  bijvoorbeeld : artikel schrijven voor mijn blog en dan als sub onderwerpen 1. onderwerp kiezen 2. artikel schrijven 3. plaatje/foto erbij voegen 4. na kijken of alles klopt.

Als 2de kun je je zelf het beste helemaal afsluiten van de buiten wereld. Dus zet je telefoon op stil en leg hem weg. probeer sosiaal media te mijden zodat je  niet afgeleid word

als 3de moet je iets doen waar je geen zin in hebt ? Dan moet je het leuk maken en soms is dat heel lastig maar het kan wel. beloon je zelf als je iets gedaan hebt. Als je bijvoorbeeld dat saaie werkstuk af hebt gun je zelf dan even een half uurtje pauze. In je pauze mag je even op facebook of maak een lekker kopje thee met een koekje. Doordat je je zelf beloont heb je een doel je wil dat werkstuk nu snel af hebben zodat je eerder op facebook mag

4de gun jezelf niet teveel tijd. Soms moet je iets heel saais doen en het is veel werk dus je besluit om de hele dag te werken aan dat extreem saaie verslag. spreek met je zelf af dat je een uur gaat werken zet even een wekkertje zodat je niet de hele tijd op de klok gaat kijken. na dat uur zie je dat je al heel ver bent gekomen waarschijnlijk veel verder dan wanneer je gewoon was begonnen. Een  paar keer jezelf een korte tijd jezelf concenteren is makkelijker dan een keer jezelf een lange tijd moeten concentreren op iets.

Als 5de
Moet je dingen doen die minder dan 3 minuten duren ? Doe ze dan meteen en plan ze niet in. Moet je bijvoorbeeld even het vuilnis buiten zetten doe dit dan meteen en plan het niet in. Het is namelijk maat een kleine moeite.



Handige links 


Ik hoop dat jullie dit een leuk maar vooral een handig artikel vonden, Wat vind jij van productiviteit? laat het weten in de reactie.