zaterdag 21 juni 2014

uit de kast

Uit de kast, de comming out of noem je het gewoon vertellen wat je geaardheid is.


Het klinkt zo gemakkelijk voor iedereen die niet uit de kast hoeft te komen. maar voor bijna alle holebi's is het een grootte stap. Die je telkens weer opnieuw moet zetten elke keer in een nieuwe omgeving. 
uit de kast bron : google.nl






uit de kast bij je ouders




Voor de meeste jongeren is de eerste keer uit de kast komen voor hun ouders. Dit is vaak ook de moeilijkste comming out. maar gelukkig hoef je deze maar een keer te zetten. voor je ouders is het het moeilijkste omdat je ouders zullen schrikken. Ze het niet verwacht hadden van jou. Die schrik komt meestal door een toekomst beeld dat ze hebben van hun kind. hun kind zal later een gezinnetje hebben met 1 man 1 vrouw en een stuk of 3 kinderen. Helaas is de kans op man en vrouw niet zo groot meer maar een vrouw en vrouw met  3 kinderen kan natuurlijk wel ook al is dat een lang traject om ook daadwerkelijk kinderen te krijgen maar het kan wel.

Uiteindelijk zullen je ouders het wel accepteren dit kan een week duren maar helaas ook een aantal jaar. je zult je na je comming out bij je ouders wel opgelucht voelen. Ook zul je geen raaren vragen meer krijgen met hey jan wanneer heb je nou een vriendin of trien heb je nog steeds geen vriendje?


uit de kast bij familie

Of je het aan familie wil vertellen is jou keus. ik heb zelf totaal geen hechte familie en maar een hele kleine familie ik vind het zelf niet nodig om het ze te vertellen. Maar ik kan mij voorstellen dat als jij een hechte familie heb dat je ze het dan graag wil vertellen.


Uit de kast bij vrienden / klasgenoten 

Of je ook bij vrienden en klas genoten uit de kast wil komen is aan jou. Als jij vind dat het zo moet dan doe je het als je vind dat het ze niets aan gaat zeg dan vooral niets. De reacties van jou klas zullen heel erg verschillen voor de ene persoon is het dood normaal en de anderen gaat een hele heisa staan maken. Bij vrienden zal het verschillen heb jij een echte goeie vriend die zal het respecteren hij of zij zal er misschien wel even aan moeten wennen maar dan komt het goed. Laat iemand je daardoor heel hard vallen dan is dat jammer maar zal hij of zij geen echte vriend zijn.


Hoe kun je uit de kast komen ?

  • gewoon vertellen korst maar krachtig gewoon pa, ma ik ben....
    moeilijk maar dapper.
  • Er een verhaaltje bij vertellen bijv pa, ma ik vind piet heel erg knap en ik ben verlieft op piet 
  • Samen vertellen met iemand. hierbij heb je veel steun aan de persoon bij jou ook zou je het kunnen vertellen met je vriend of vriendin bij jou.
  • via een briefje. maak een briefje en leg her ergens waar hun het kunnen zien. Zo is het iets minder eng maar als nog weten ze het.
  • per sms of w'app
  • of als je heel veel lef hebt zoals een vriend van mij deed. gewoon op facebook zetten dat je een relatie hebt. niet heel persoonlijk maar wel duidelijk en het voordeel is dat meteen iedereen het weet dus je hoeft het maar 1x te vertellen. (of ja eigenlijk te klikken)



laat even in de reactie achter wat jij hier van vond en laat weten of jij al uit de kast ben en op elke manier?