zaterdag 13 september 2014

Zelfrespect

bron
Zelf respect is iets dat heel belangrijk is zelfrespect word ook wel eens zelfvertrouwen genoemd. Heb jij veel zelfvertrouwen? Waarschijnlijk mag het wel wat meer zijn of niet dan? Hoe krijg ik wat meer zelf vertrouwen? 

Zelf vertrouwen is heel belangrijk voor ieder mens en vooral voor LHBT'ers. Het schijnt zo te zijn dat LHBT'ers vaak onzekerder zijn en ongelukkiger dan een hetero jongeren en daar zou ik graag verandering in willen brengen.



Wat is zelfrespect 

Zelfrespect is hetzelfde als zelfvertrouwen dat betekend simpel gezegd blij zijn met wie jij bent en jezelf waderen om wie je bent. De meeste jongeren zijn niet zelfverzekerd, dat vind ik jammer. Zelf was ik al vrij jong zelfrespect ik denk met een jaar of 11 al. Het schijnt dat de meeste mensen pas zelfvertrouwen krijgen als ze op het beroeps onderwijs zitten (dat is pas na je 16de) .



Waarom is zelfrespect belangrijk

Zelfrespect is heel belangrijk omdat het invloed heeft op je geluksgevoel. Dat klinkt misschien een beetje raar en ik zal het uitleggen met een voorbeeld : stel dat je in de spiegel kijkt en je ziet een lelijk persoon die er niet leuk uit ziet een mislukkeling althans dat vind jij dat is niet zo want eigenlijk ben je een fantastisch mooi mens. Als je dit nu leest denk je waarschijnlijk het klopt wel. Als je dan morgens in de spiegel kijkt en je ziet jezelf en je vind dat je er goed uit ziet dan begint je dag al veel beter. Op het moment dat je gelukkig bent. Heb je minder zorgen door de dag heen en zal je leven mooier, leuker zijn. Zelfvertrouwen bij LHBT'ers vind ik heel belangrijk omdat die mensen vaak minder gelukkig zijn. (in de pubertijd). Wat ik persoonlijk verschrikkelijk vind is dat er heel veel zelfmoord is onder LHBT'ers in de pubertijd.



Tips voor zelfvertrouwen en voordelen van zelfvertrouwen 

Kan meer zelfvertrouwen jou een handje helpen?
bron

  • leer jezelf mooi te vinden om wie je bent. Dit kun je leren door voor de spiegel te gaan staan en hard op te zeggen ik ben mooi, ik ben knap. ik ben geweldig, ik ga iets van mijn leven maken, ik ben geweldig, ik ben perfect ect zeg maar wat jij van jezelf wil vinden in positive zin natuurlijk. Deze zinnen dagelijks 10 keer opzeggen en dan zul je al snel resultaat zien/voelen. Het klinkt misschien heel raar maar het werkt. 
  • Beloon je zelf zo nu en dan als je een hoog punt hebt gehaald voor die moeilijke toets is dat al goed voor je zelfvertrouwen maar dan jezelf ook nog een beloning geven bijv. een nieuwe outfit koop wat leuks iets dat lekker zit en goed past en vooral waar jij je goed in voelt. kan ook zelfvertrouwen geven
  • Geef iemand anders eens een complimentje waarschijnlijk krijg je er dan binnen de kortste keren een terug en dan mag je hem natuurlijk met open armen ontvangen.
  • Daag jezelf uit ! Als jij jezelf uitdaagt dan het lukt heeft dat positieve invloed op je zelf vertrouwen.
  • Verzorg jezelf een lekker. Ga lekker uitgebreid douche of neem eens een lekker maskertje en tut jezelf op. 
  • Make-up, heb jij vaak last van roden vlekken of puistjes een klein beetje coverstick kan vaak al heel veel veranderen    
  • Zelfvertrouwen uitstralen is ook heel belangrijk dus altijd recht op lopen/zitten. ( Wist je dat je met een zelfverzekerde houding veel meer leuke mensen aantrekt. Mensen willen je dan sneller leren kennen dus altijd handig voor nieuwe vriendschappen)
  • Als je wat meer zelf vertrouwen hebt durf je pas echt jezelf te zijn en jezelf zijn in de LHBT wereld is natuurlijk heel fijn. 
  • Met zelf vertrouwen  durf je meer op te komen voor je eigen normen en waarden waardoor je niet meer zo beïnvloed bent. 
  • Meer tips? google eens er zijn er vast nog heel veel te vinden!



Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en dat jullie zelfvertrouwen langzaam zal stijgen Heb jezelf nog tips? laat ze dan hier onder in de reactie achter!