vrijdag 7 november 2014

Complimentjes geven aan meisjes

Ik ben lesbi, kan ik anderen meisjes nog wel complimentjes geven zonder dat ze mij raar vind? Als ik een complimentje geef aan een ander meisje denkt ze toch dat ik haar leuk vind?  Complimentjes geven is dat niet raar? Heb je deze vragen jezelf ook wel eens gesteld? Zelf vind ik het erg leuk om complimentjes te geven en doe dit ook regelmatig eigenlijk doe ik dit best vaak. Waarom?? Ik vind het erg leuk om ze te geven dat geeft mij een goed gevoel maar die ander ook. Het is nu eenmaal leuk om iets leuks te horen over jezelf of niet ?



Kan ik een ander meisje wel een complimentje geven zonder dat ze raar gaat denken over mij?

Bron
Natuurlijk kan dit ook al ben je lesbi en geef je een ander meisje een compliment. Als je een complimentje geeft wil je eigenlijk zeggen dat je iets van die gene waardeert/leuk vind. Dit kan over schoenen en karakter gaan maar ook als je vind dat iemand iets goed gedaan heeft.  Stel jij zegt tegen een meisje dat zij mooie schoenen heeft dan is dat omdat jij haar schoenen leuk vind (of leuk bij haar vind staan) Dat heeft niets te maken met haar leuk vinden. Ik denk dat zij dat ook wel begrijpt. Als tweede voorbeeld: stel dat je vind dat een meisje erg verstandig is om gegaan met een situatie. Dan kun je tegen haar zeggen heey dat heb je verstandig aangepakt, ik denk niet dat ik er op was gekomen. Hier mee bewonder jij de persoon wel maar dit is natuurlijk heel vriendschappelijk bedoeld


Tips voor complimentjes geven

Er zijn ook een aantal dingen die je beter niet en een aantal dingen die je juist wel kunt doen terwijl je een complimentje geeft.

1. Geef geen compliment als je het niet meent.
2. Blijf niet bezig, geef iemand niet te veel complimentjes in een korte tijd ook al bewonder jij die persoon heel erg. Als jij teveel complimentjes geeft kan dit gaan lijken op iemand versieren en dat is niet de bedoeling. Dit kan ook als vervelend ervaren worden.
3. Als iemand heel erg onzeker is over bijvoorbeeld zijn neus dan zou jij kunnen zeggen dat je zijn neus helemaal niet zo lelijk vind. hiermee verbeter je zijn zelfvertrouwen een beetje


Je kunt als lesbi heel goed een complimentje geven aan een ander meisje zonder dat het lijkt op versieren. Persoonlijk vind ik dat de meeste mensen wel eens wat meer complimentjes mogen geven. Ik denk namelijk dat de wereld dan een stukje positiever zou zijn, en dat er meer mensen zijn die zelfvertrouwen hebben.


Geven jullie vaak complimentjes?
Een reactie achterlaten mag altijd.