zaterdag 30 augustus 2014

In welk hokje pas ik ?



In welk hokje kan ik mij plaatsen?  Wat ben ik nou eigenlijk? Hokjes plaatsen, waarom doen mensen dat? In welk hokje pas ik ? Als ik mijzelf in een hokje zou moeten plaatsen zou ik mijzelf in het hokje lesbi plaatsen maar eigenlijk zou ik mezelf nooit geen lesbi noemen. Zelf vind ik het woord heel naar klinken en ik hou zelf helemaal niet van hokjes plaatsen. Ik zie mijzelf gewoon als een meisje/vrouw die zich aangetrokken voelt tot anderen vrouwen. Als jij je er goed bij voelt om jezelf wel lesbi, bi, homo of anders te noemen doe het dan gewoon. Maar ik kan mij voorstellen dat je geen stempel wil en waarom zou je een stempel nodig hebben?



Wat is hokjes plaatsen?
bron
In hokjes plaatsen is hetzelfde als thuisbrengen en dan bedoel ik niet iemand bij zijn woning afzetten. Thuis brengen of in hokjes plaatsen is hetzelfde het betekend eigenlijk iemand een stempel geven, ik vind dit moeilijk om zo uit te leggen maar met een voorbeeld is het vast duidelijker mijn voorbeeld : als men iemand ziet met een jurk en een baard en hakken van twaalf centimeter dan denk men waarschijnlijk meteen das een travestiet. terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn het kan ook een vrouw zijn die het leuk vind om een baard te dragen. of een man die het leuk vind om een jurk aan te doen en hij zich daar prettig bij voelt.



Waarom plaatsen mensen anderen in hokjes
Mensen moeten altijd alles en iedereen een naam geven. Zelfs voor een stoel je hebt een bureaustoel, eettafelstoel, ect. ik moet toegeven dat het voor een stoel wel handig kan zijn. Voor mensen denk ik daar anders over een mens is een mens of het nou groot, klein, dik, dun, donker, licht, homo, lesbi, of iets anders.In mijn ogen blijf je een mens. Nu vraag je je waarschijnlijk af maar waarom doen mensen dat dan? Dat zal ik uit leggen. Met je ogen zie je iets en dan wil je weten wat dat is en als je hersenen het niet kunnen plaatsen voelt dat raar dus dan zal het wel een .... zijn. ( Bijvoorbeeld: een jongetje van een jaar of 4 speelt met een pop dan zullen de meeste mensen denken die word later vast homo. ten eerste je word geen homo dat ben je altijd al, ten tweede wie zegt dat hij homo is dat kun jij niet weten dat denk jij en ten derde waarom zou hij niet met een pop mogen spelen. )

Doordat mensen het niet kunnen thuis plaatsen stopen ze je maar in een hokje. Je kan ook in een hokje geplaatst worden door vooroordelen zoals hij is homo dus hij is vrouwelijk. een homo om het maar even zo te noemen zijn alle homo's vrouwelijk vind ik niet en dat is ook niet zo er zijn ook hele mannelijk homo's Het gevolg hier van is discriminatie doordat jij als anders gezien word hoor je er niet bij en iemand die ''anders'' is is een buitenbeentje en die worden het slachtoffer van pesterijen dus eigenlijk is hokjes plaatsen het begin van pesterijen en racisme.