vrijdag 27 maart 2015

Recept - appel walnootcake

heeyheey iedereen hoe was jullie week? Die van mij is voorbij gevlogen. Op school kregen wij een opdracht om een cake met vulling te bedenken en om hem te bakken. Ik koos voor appel kaneel en walnoten en tot mijn verbazing was dit echt heel lekker. Daarom heb ik hem vorig weekend nog een keer gebakken en dit recept ga ik met jullie delen.


Wat heb je nodig 
250gr  (room) boter
250gr  patentbloem/tarwebloem
250gr suiker
200gr eieren (+/-4st)


1 appel
walnooten

kaneel


oven: 165C voor ongeveer 80 min



Als eerste moet je boter op kamertemperatuur zijn zodat hij niet zo hard is. Boter die op kamertemperatuur is klop je sneller luchtig. (Als je boter nog erg koud is doe hem dan heel even in de magnetron op een lagen stand zodat hij iets warmer word. Maar pas op dat het geen oli word dan word je cake niet zo luchtig)

Klop de boter luchtig, dit kan met een garde maar ook met een mixer of een keuken machientje. Doe vervolgens de suiker er bij
klop dit net zolang tot dat de suiker bijna helemaal is opgenomen. Daarna kan je eerste ei er bij. nog even mixen en vervolgens ei 2,3 en 4.


Spatel vervolgens de bloem door je beslag, ik raad aan om dit in 3 of 4 delen te doen.






 En klaar is het beslag nu is het een kwestie van walnoten in stukjes breken ( Laat ze niet te groot want dan zaken ze na de bodem) Deze spatel je door het beslag ( De hoeveelheid kun je na smaak bepalen ik nam ongeveer 70gr)
Het beslag kan in het cakeblik (vergeet het cakeblik niet intevetten met boter of spray)

 Nu nog even de appel schillen en in partjes snijden.




 Neem een beetje suiker en een beetje kaneel en meng dit. De kaneel is wederom weer na smaak. Meng nu de appels met de kaneelsuiker.  leg vervolgens de appels op de cake en strooi er nog een beetje kaneelsuiker over heen. En nu kan hij de oven in.

Hou de cake tijdens het bakken in de gaten
normaal bak je een cake op 160 graden gedurende
 60 min maar bij mij duurde dit iets langer. Dit hangt 
af van de grootte van je bak blik. Je weet wanneer
 hij gaat is als je er een met een vork inprikt en er niets 
van de cake aan de vork blijft plakken


ik hoop dat jullie zo'n artikel ook eens leuk vonden laat gerust je mening achter!!