woensdag 31 december 2014

Goede voornemens

Heb jij goede voornemens voor 2015? Elk jaar hebben er duizenden mensen voornemens maar op 3 Januari zijn die voornemens alweer mislukt. En gaan de meeste mensen weer door met hun leven zoals het altijd al was. Herken je dit gedrag? Heb je zelf ook al eens mislukte voornemens gehad? Dan heb ik hier een aantal tips.



Voor en nadelen van goede voornemens

Een voordeel van goede voornemens in Januari zijn dat je doelen stelt voor jezelf, dingen die je Wil bereiken in het volgende jaar. Het nadeel van een goed voornemen is vaak dat het doel veel te groot is. bijvoorbeeld iemand zegt op 30dec 2015 wil ik 20 kilo lichter zijn. Dit is een groot doel en in het begin ga je heel fanatiek sporten en gezond eten maar eind januari en weten wij allemaal dat jij niet meer sport en s'avonds lekker chips eet. Het doel was te groot en daarom is het niet gelukt als jou doel nu was om in februari 2 kilo aftelvallen en  minimaal 2x per week te sporten. Dan was de kans op slagen veel groter.



hoe oud ik ze vol

Zelf ben ik een  to do list lijstjes persoon van alles dat ik moet doen of wil doen maak ik een lijstje. ik heb zelf een speciaal lijstjes schrift waarin ik al mijn lijstjes zet. Ik heb zelf ook doelen lijstjes met 5 tot 8 doelen die ik wil bereiken binnen een bepaalde tijd. Ik maak bijvoorbeeld een lijstje in januari met 7 doelen in Maart bekijk ik dat lijstje en zet ik een kruisje voor de doelen die ik heb behaald. Vervolgens maak ik een nieuw lijstje met doelen die ik graag wil bereiken  2 maanden later in mei bekijk ik dit lijstje en herhaal ik de bovenstaande stappen. Persoonlijk hou ik niet van groten doelen. Ik neem voor mij zelf altijd kleine doelen die ik dan eventueel van uitbreiden.

Soms heb je een doel beruikt maar wil je er toch nog mee door gaan. Zelf had ik in september opgeschreven dat ik 2x per week minimaal 30 minuten wilde sporten. Dit doel heb ik gereikt en uitgebreid na 2x per week 1 uur sporten.



Mijn mening over voornemens

De Algemene 1 januari  voornemens? Daar heb ik zelf niets mee  omdat ik vind dat mijn manier beter werkt (Voor mij in ieder geval ). Daarentegen vind ik doelen stellen voor jezelf wel heel goed want dan kun je een persoonlijke groei maken en als je doelen hebt dan leef je ergens voor.



Wat vind jij van goede voornemens en doelen? Laat het mij weten in de reactie.