zaterdag 26 juli 2014

gelukkig zijn en lesbi?


Kun je wel gelukkig worden als je op het eigen geslacht valt? Word ik net zo gelukkig als een hetero? Kan ik ooit nog gelukkig worden? Geluk is iets heel moois maar soms is geluk vinden heel lastig. Iedereen kan gelukkig worden ook al lijkt dat soms onmogelijk. 
gelukkig-zijn-3
Bron
Zelf heb ik gelukkige en minder gelukkige piriode's gehad misschien zelfs een ongelukkige piriode. Toen ik na een tijdje inzag dat ik gelukkig kon worden werd mijn leven veel beter en ik werd gelukkig. Je kunt niet altijd helemaal gelukkig zijn dat is onmogelijk ieder mens heeft tegen slagen en die tegen slagen maken wie je bent. Van tegenslagen heb ik zelf altijd veel geleerd en het maakte mij tot hoe ik nu ben. Af en toe een tegen slag is eigenlijk wel goed je leert er van het maakt je verstandiger.



Ben je als hetero gelukkiger?
Als hetero kan je gelukkiger zijn in de pubertijd omdat je niet constant hoeft de bezig ben met je geaardheid omdat je daar niet aan denkt want hetero's word als normaal gezien in de maatschappij. Maar in de rest van je leven? Dat is iets dat jij zelf kan bepalen hoe raar dat ook klinkt ik ga hier straks verder op in. mijn conclusie op de vraag ''zijn hetero's gelukkiger'' is mijn antwoord nee want je hebt zelf invloed op je geluk.



wanneer zijn de meeste holebi dan ongelukkig?
De meeste holebi zijn na hun ontdekking een beetje ongelukkig omdat ze eigenlijk niet willen behoren bij de holebi omdat je dan ''anders'' ben en dat is iets dat je niet wil in de pubertijd. Je twijfelt aan jezelf en aan wat je wil en wat je moet doen. Jullie snappen het denk ik wel. het is een moeilijke tijd maar na een moeilijke tijd komt uiteindelijk een makkelijke tijd dat is wel een voordeel. (Straks geef ik nog een aantal tips zodat je je gelukkiger kunt gaan voelen.)



Zelfmoord 
Dit vind ik een moeilijk onderwerp maar wel heel belangrijk om te bespreken. Maar het is wel heel belangrijk want nog steeds plegen heel veel jongeren zelfmoord omdat ze ongelukkig zijn doordat ze homo/ lesbi/ bi zijn.

Bron
Ik vind dat heel erg. ik hoop ook dat als je dit leest je dan beseft dat het leven heel leuk kan zijn en als je het niet alleen kan vraag dan om hulp dat kan je doen door er over te praten met je ouders, mentor, vertrouweingspersoon, de huisarts, een maatschappelijk werker en als je niet zo van praten ben en liever wil type ga dan eens chatten met iemand van de kindertelefoon de kindertelefoon site hier heb je ook een forum maar daar is een account aan verbonden of plaats een bericht op de site van jong in dit is geheel anoniem hier krijg je advies van anderen jongeren.  de site van jongin Iets dat mij altijd geholpen heeft is zoek lot genoten het liefste een paar die er op een positieve manier mee omgaan daarvoor is een goede site de site van jong en out deze site heeft wel een account en een leeftijds controllen waardoor je zeker weet dat de gene waarmee je chat ook echt die gene is.



Je bent jouw eigen geluk
Tumblr
Bron
het klinkt heel raar jij bent jou geluk. Je kunt denken ik ben ongelukkig je kunt stil gaan zitten en gaan denken ik ben ongelukkig. herken je dit? Je kunt ook dingen gaan onder nemen het klinkt misschien heel moeilijk en de maar begin dan eens met de vraag wat maakt mij gelukkig? kleine dingen kunnen je al gelukkig maken zoals de zon die schijnt of omdat je vandaag een goed punt had voor die moeilijke toets of je kunt denken aan  bijvoorbeeld je kunt denken mijn thuis situatie is gezellig ik heb een goeie band met mijn familie en ik heb een huis en een laptop. focus je op het positieve

Ongelukkig zijn heeft vaak te maken met eenzaamheid, het gevoel dat je er alleen voor staat. Als je dit hebt raad ik jou aan om contact te zoeken met mensen dit kan heel moeilijk zijn maar wees dapper en begin zelf een gesprek met iemand die je kent van school en als je het echt niet durft kun je ook eerst eens met mensen chatte via facebook of een anderen site.

Probeer het negatieve achter je te laten en er niet meer teveel aan te denken. denk alleen aan de leuke dingen voorbeeld: Als je savonds in bed licht en voordat je gaat slapen denk dan even aan iets positiefs van die dag je kunt denken van wat was het toch lekker weer vandaag en wat goed van mij dat ik vandaag gesproken heb met dat meisje. Als je veel aan positieve dingen denkt word je een positiever mens.



TIPS voor geluk 


  1. Denk positief.
  2. Ga lekker na buiten, trek er op uit. 
  3. Maak contact met anderen mensen.
  4. Als je ongelukkig voelt omdat je holebi bent zoek dan contact met anderen holebi dan zal je merken dat je niet alleen bent.
  5. Laat het negatieve achter je. 
  6. Laat jezelf genieten, geef jezelf een leuk cadeautje of trakteer jezelf op een lekker diner met een lekker nagerecht 
  7. Straf jezelf niet als iets fout gaat.
  8. Geef je zelf en anderen elke dag een complimentje.
  9. Probeer zelf respect op te bouwen en respecteer jezelf dan zullen anderen het ook doen.
  10. Als laatste als je zelf een positieve uitstraling hebt dan zullen mensen dat zien en zullen ze sneller contact met jou zoeken 

mijn conclusie is of je nou gay/ lesbi/ bi of hetero bent geluk is er voor iedereen maar geluk moet je zelf opbouwen. Ik vind wel dat holebi over het algemeen een moeilijker pubertijd hebben. door het anders geaard zijn. maar ondanks dat kan je uiteindelijk een heel gelukkig mens worden.



 hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en laat een reactie achter met daarin wat jullie doen als je in een negatieve bui zit.