zaterdag 23 augustus 2014

Hoe ga ik om met negatieve reacties van vrienden

Negatieve reacties zijn nooit leuk om te krijgen of het gaat over je schoenen of over je geaardheid het is altijd vervelend. Maar wat nou als iedereen in je omgeving negatief is over homoseksualiteit of als niemand je accepteert als je uit de kast komt. Deze keer gaat het over negatieve reactie van vrienden over ouders komt later anders word het artikel te lang. 



Hoe ga je om met negatieve reactie's


Vriendschap voor altijd!
Bron
Als iemand negatief reageert kan dit verschillende redenen hebben bijvoorbeeld iemand is geschrokken omdat hij/zij het niet verwachten en vaak heeft zo iemand een verkeerd beeld van LHBTérs. In zo'n geval kun je er met hem of haar over praten en het laten rusten als hij/zij echt om jou geeft gaat hij/zij het accepteren.

Als iemand op een boze manier reageert is dat waarschijnlijk ook omdat hij/zij het niet had verwacht. mocht de persoon in kwestie heel boos worden zou ik het laten rusten en na een paar dagen er eens over praten. Als hij/zij echt om jou geeft dan zal de persoon in kwestie het accepteren.

En dan heb je ook nog de mensen die zeggen '' Bahhha ik wil jou nooit meer zien, ga weg !#$@%*''
Als iemand zo reageert kan dat natuurlijk komen omdat hij/zij het niet had verwacht. maar als hij/zij echt niets meer met jou te maken wil hebben. Dan denk ik dat hij of zij geen echte vriend is

De reactie van mensen kan je dieper raken dan de bedoeling was van die persoon. Zelf zou ik mij er niet teveel van aantrekken en doorgaan met leuke dingen. Jij mag trots zijn op jezelf jij bent jezelf en dat is altijd goed. Ik vind dat beter dan dat je een meeloper bent.



Tijd 

Tijd is heel belangrijk, gun de persoon die zo reageert een beetje tijd soms duurt het even voordat je iets kan accepteren. Zelf had je ook even te tijd nodig om te respecteren en te accepteren dat jij geen hetero was



Heeeeel Belangrijk!


bron

Als je er heel erg mee zit dat iemand je niet accepteert. Blijf er dan niet alleen mee lopen probeer er over te praten met iemand en doe leuke dingen en lachen.
Ik heb een artikel geschreven over positiviteit met een aantal tips voor als je er doorheen zit link naar dat artikel.



ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad vond je het leuk? of handig laat het dan weten in de reactie.